Bästa Snöskyffel - Vi har utsett snöskyffel bäst i test 2023

äldre modell av fiskars snöskyffel

Har du som vi vaknat upp till ett vitt vinterlandskap och återigen svurit över att du inte har köpt den där snöskyffeln som du lovade förra vintern? En tröst kan vara att veta att du inte är ensam.

Vi kan nästa garantera att tusentals svenskar vaknar upp till exakt samma känsla varje år när vintern återigen kommer och överraskar. Låt i år bli året då du faktiskt köper den där snöskyffeln.

För att underlätta i valet så har vi sammanställt de mest populära snöskyfflarna från olika butiker online och utsett den bästa snöskyffeln i vårt test av bästa snöskyffeln. Var förbered och låt inte din favorit bland de bästa snöskyfflar vara utsåld i butik. 

Vinnare

Snöskyffel Fiskars Classic Pro Aluminium 500 AY 

Budget

Snöskyffel Ironside

Innovativ

bästa tekniska snöskyffel
Fiskars SnowXpert

5 bästa snöskyfflar i testet

I vårt test har vi jämfört många olika snöskyfflar och här listar vi 5 av de bästa snöskyfflarna 2023 som vi har jämfört på Klippare.nu. Vi har vägt in pris, ergonomi, storlek och material i vårt test och listat dom i ordning från 1-5. En bra produkt ska hålla länge, vara skön att använda och kunna köpas till ett bra pris!

1. Fiskars Classic Pro Aluminium 500

en klassisk snöskyffel från fiskars

Vinnaren i vårt snöskyffel bäst i test är Fiskars Classic Pro Aluminium 500 AY. En skyffel med det långa namnet och med dom stora möjligheterna. Det är en kvalitativ snöskyffel till ett bra pris! Detta redskap kommer att vara din bästa partner när snön faller under många många år. Ta bara hand om den på rätt sätt. Snöskyffeln är utrustad med träskaft och y-handtag. Bladet är tillverkat i härdad aluminium för att undvika att den går sönder.

Fiskars Classic Pro Aluminium 500 AY har fått bäst betyg av köparna på Proffsmagasinet och Granngården utses också här till snöskyffeln av oss på Klippare.nu. Detta också mycket tack vare att den kan användas till flera ändamål och bör hålla i en livstid.

Egenskaper

  • Träskaft

  • Y-handtag

  • Blad i härdad aluminium

  • Vikt: 2.1 kg

  • Snöskyffel med träskaft, y-handtag

  • Blad i härdad aluminium

2. Ironside 1380mm - Vinnare Budget

Letar du efter en snöskyffel med stort blad för skottning, lätt vikt och putsat träskaft i svensk furu så bör du kika på Ironsides snöskyffel. Den är utrustad med en kyltålig plats är är 1380 mm lång. Handtaget är gjort av hårdplast och med en tydlig och klassisk D-typ. Detta ger den ett optimalt tillika skönt grepp. Framkanten på bladet är förstärkt med aluminum. Det kanske bästa med den här skyffeln är priset! Den är den billigaste snöskyffeln i vårt test och vinner därför bäst i test i budgetklassen. 

  • D-plasthandtag

  • Totallängd: 1380 mm

  • Blad: 365×490 mm

3. Fiskars SnowXpert

bästa tekniska snöskyffel

Som nummer tre på listan hittar vi en snöskyffel i ett mycket elegant utförande. Produkten har också en funktionalitet som vi gillar! Du som letar efter en klassisk men funktionell skyffel som är mångsidig kan Fiskars Snowxpert vara något för dig!

 

Det är en snöskyffel med kvalité men som samtidigt inte väger speciellt mycket. Den är är tillverkad med ett handtag i plast och skaft i lättviktsaluminium. Själva spaden och bladet är tillverkat i speciellt material. En bra snöskyffel som är byggd för att hålla under lång tid. Den är utrustad med en ny avancerad skopdesign gjord av ett lågfriktionsmaterial. Detta gör att snön lättare glider av. Den har fått bra betyg av köpare och utses här till en av de bästa snöskyfflarna i vår jämförelse. 

4. Skyffel Masi Polar Allround AL

Masi Polar Snöskyffel Allround

En mycket bra snöskyffel från Masi Polar. Den har fått nästa högsta betyg av köpare på Granngården och är en både lätt och stabil skyffel som du kommer att få användning av i många år. Priset är även det bra. Det är en mycket lätt skyffel som har ett skaft tillverkat i aluminium vilket förhindrar att den går sönder lätt.Det som gör den här snöskyffeln extra intressant är att den är utrustad med ett så kallat soft touch. Detta gör att även om skaftet är tillverkat i aluminium så blir den mycket skön att hålla i. Soft Touchen gör den även greppvänlig. Eftersom själva skyffeln är så pass lätt så kan du skotta bort mer mängd snö åt gången. 

5. Snöraka Fiskars X-Serie

Fiskars snöraka klassisk snöskyffel

En av de absolut bästa snöskyfflarna i detta test är Fiskars X-Serie. Den är av hög kvalitet och kommer att överleva många vintrars skottning och skyffling. Skyffeln är utrustad med förstärkt aluminium på plastbladets kant. Detta gör den otroligt slagtålig och skyddar mot att lätt gå sönder. Det är en stor skyffel och väger lite mer än vissa andra i jämförelsen. Anledningen till att den inte vinner i vårt test är nog för att den inte har samma funktionella användningsområden som vinnare i jämförelsen av snöskyfflar. 

Vill du dock ha en specifik snöskyffel som kommer att hjälpa dig när du behöver skotta och skyffla snö under en livstid kan detta definivt va rätt val för dig. 

Köpguide till att välja bästa snöskyffel

Tycker du att det verkar lätt att köpa en snöskyffel? Det kan det absolut vara, men väger du in ergonomi,längd, vikt och pris så märker du snart att det finns en hel uppsjö av olika varianter av snöskyffelatt välja mellan. Du ska ju trots allt använda den i ganska tuffa förhållanden så låt oss hjälpa dig och inspirera till att göra ditt bästa köp. Lägg därtill var du ska använda den. Öppna eller trånga utrymmen. Genom att jämför snöskyfflar och att välja rätt så kan du spara pengar, din rygg och resor till affären under flera år! Vi listar här en hel del som kan vara bra att tänka på när du ska köpa din snöskyffel. 

Pris

Kontrollera alltid priset och jämför. Har du hitta en modell som du tycker skulle passa dig så jämför priset på just den snöskyffeln. Har du inte bestämt dig ännu så kanske du kan utgå från ett pris som du kan vara beredd att betala. Sen börja leta i olika budgetsegment. 

Kvalité

Ett bra tips är att köpa en snöskyffel med kvalité. Du kommer att tjäna på det i längden och slippa otrevliga överrsakningarna när du är ute och skottar snö. Det är ofta ett tungt och krävande jobb att skotta snö, därför är det viktigt att din snöskyffel klarar av tuffa och krävande utmaningar! Kvaliten sitter i alla delar av snöskyffeln. Handtag, skaft och blad. Klassiska och vanliga material som används i tillverkningen är plast, trä och aluminimun. 

Storlek på bladet

Konrollera storleken på bladet. Vad ska du använda skyffeln till? Har det kommit stora mängder snö? Är det hård packad snö? Beroende på vad du vill använda den till bör du se över storleken på bladet. Är bladet stort och tung eller är det litet och väger relativt lite? Ska du skotta garageuppfarten så kanske du vill ha ett litet större blad för att du ska kunna få bort mer snö åt gången.

Skotta runt bilen

Ska du däremot bara skotta trappan eller kanske skotta runt bilen så vill du möjligen titta på ett litet mindre blad. Ska du skotta bort snö på bilen så bör du även tänka på vad bladet är gjort av. Bra att tänka på är att inte använda ett blad av aluminium för att skotta bort snö på bilen. 

Längd på skaftet

Längden på skaftet kan vara väldigt viktigt och bra att veta. Speciellt om du är en lång person kan det bli outhärdligt om du har ett för litet skaft på din snöskyffel. Även tvärtom. Om du är något kortare så vill du inte ha ett extra långt skaft. Ska du skotta runt bilen kanske du inte vill ha ett jättelångt skaft.

Hur vi valt våra testvinnare och utsett de bästa snöskyfflar i vårt bäst i test. 

Vi har tittat på många olika återförsäljare och varumärken online. Jämfört prestanda såsom vikt, längd och kvalitéaspekter. Allting har vägts in som gör det lättare för din skyffel att få bort snön. Priset har även det spelat en stor roll i de olika utmärkelserna. Något vi har fäst vikt vid har även varit kundrecensioner och kundomdömen hos dom olika butikerna vilket också gör det lättare att välja rätt. Vi är medvetna om att listan och testet inte är helt fullständigt, det finns helt enkelt för många snöskyfflar att testa och jämföra. Vi hoppas dock att informationen du finner på denna sidan är releveant och kan bidra till ett bättre köp och att du kanske kan betala lite mindre.

snöskyffel bäst i test

Skotta på rätt sätt

Skona din rygg och skotta snö på rätt sätt. Här finns några ovärderliga och riktigt bra tips på hur du skottar på rätt sätt med din snöskyffel och på så sätt skonar din rygg och kropp från värk!  

Summering test av bästa snöskyffeln

Här listar vi återigen vår utvalda vinnare i jämförelsen av redskap som passar perfekt när du behöver skotta. Vi har vägt fördelar och nackdelar mot varandra för att utse den skyffel vi tycker tar bort snö på bästa sätt. Tänk på vad du som konsument och användare behöver och vilka fördelar som din skyffel ska ha. Ställ frågor som rör handtaget, vad den är tillverkad av och vad som gör den till en bra skyffel för just dig.

Vinnare

Snöskyffel Fiskars Classic Pro Aluminium 500 AY 

Budget

Snöskyffel Ironside

Innovativ

bästa tekniska snöskyffel
Fiskars SnowXpert

Skriven av Rickard

Senast uppdaterad 2023-11-27

Vår främste skribent är en trädgårdsentusiast som brinner för ny teknik och robotar i trädgården