Gräsklippare

De flesta med en villa (och trädgård) står någon gång inför valet att välja en gräsklippare. Valet av gräsklippare till din trädgård kan för vissa kännas banal, för andra livsviktigt. 

Vi väljer såklart att sälla oss till skaran som tycker att valet av gräsklippare ter sig oerhört viktigt. Det kanske inte handlar om liv eller död men helt klart någonstans däremellan. 

En gräsklippare ska göra jobbet, den ska även göra jobbet bra och effektivt för att uppnå status som ett bra inköp. 

Även om du tillhör kategorien som inte bryr sig speciellt mycket inför valet av klippare, finns det dock oavsett en hel del att tänka på. 

Det finns inte bara olika varumärken att ta ställning till, det finns även otaliga typer av modeller ute på marknaden. 

Vi kommer att lista de flesta av dessa olika modeller på hemsidan. Läs vidare för att hitta rätt modell för just dig!

Köpa gräsklippare - fullständig guide

Nedan följer vår kompletta guide till att köpa gräsklippare. 

Det finns en rad olika aspekter att ta i beaktning inför ditt nya köp. När du väl har bestämt dig behöver det dock inte vara så krångligt! Här kommer vår checklista som du kan ta hjälp av:

  • Vilken trädgård har du?
  • Hur mycket får din nya trädgårdsmaskin kosta?
  • Pågår det någon rea eller kampanj?
  • Vilken modell passar dig?
  • Är din nya modell miljövänlig?

Ställ dig dessa ovanstående frågor och försök att svara på dem när du hittat en modell, eller ett varumärke, som du tror kan passa dig. 

Det finns idag egentligen två olika tillvägagångssätt när du vill köpa en ny gräsklippare. Online och i fysisk butik. När det kommer till att köpa klippare online så är detta idag oerhört smidigt. Det finns en uppsjö av butiker online där du kan klicka hem en ny produkt på några minuter. De stora butikerna erbjuder ett stort urval med flera olika modeller, varumärken och priser. De butiker och hemsidor vi listar erbjuder också säkra och varierande betalningslösningar. Några av dessa butiker som erbjuder köp online:

  • Jula
  • Bahaus
  • Robotgarden
  • Maskinklippet
  • Hornbach

Vilken trädgård har du?

Det som bör avgöra vad du väljer för gräsklippare bör inte bara vara personligt tycke och smak. Det bör även grunda sig i vilken typ av gräsmatta du har. 

Typen av gräsmatta utgör behovet och sedermera valet av gräsklippare. Har du stor eller liten gräsmatta, kuperad eller plan, växer det flera träd eller buskar på tomten osv.? 

 

Läs noga igenom våra individuella guider ovan för att tillskansa dig den rätta informationen, och på så sätt, göra det rätta valet för just din trädgård. 

Du är såklart även välkommen att kontakta oss på email om du skulle ha några fler frågor. 

 

 

gräsklippare olika gräsmattor

Hitta rätt gräsklippare till rätt pris

 

Allt som vi tidigare nämnt här på sidan är såklart av stor vikt. 

Men oavsett vad för förutsättningar du har, och vad för specifika tekniska behov du kan komma att behöva, så faller mycket på vad de olika klipparna kostar. 

Priset är en av de absolut största faktorerna när konsumenter väljer produkter. Gräsklippare är naturligtvis inget undantag. 

Priserna på klippare varierar väldigt mycket och flera faktorer spelar stor roll. Kvalite, varumärke, prestanda och teknik är några variabler som avgör priset. Men visst gillar väl alla en bra klippare som även är en billig gräsklippare?

 

Tre snabba frågor om gräsklipparpris

Pris

Sätt en budget. Vad är du beredd att betala totalt för din nya gräsklippare?

Förutsättningar

Vad du betalar bör motsvara din trädgårds förutsättningar. Har du en trädgård med mycket terräng, hinder och lutning?

Kvalité

Vad behöver du för kvalité? Kommer du klippa långa säsonger med slitsamma förhållande? Har du en liten trädgård med mindre tuffa förhållanden?

Gräsklippare kampanj

Kampanjer på gräsklippare är något som många inväntar när det börjar bli skarpt läge.

Det kan kännas något tråkigt och onödigt att köpa en ny klippare som inte ingår i en kampanj.

Det vill säga en gräsklippare som säljs för fullpris.

Dock kan det alltid finnas anledningar till göra just detta.

Några av dessa anledningar kan vara att gräsklippare som säljs på rea kan vara av exempelvis utgående modeller.

Nya modeller och tekniker säljs som oftast inte på rea eller kampanjer. Dock självklart med vissa undantag. Kanske lanseras en ny gräsklippare rentav till ett kampanjpris?

Vad du får ut av olika modeller

Innan du köper din nya gräsklippare så bör du ställa dig frågan: Hur mycket jobb vill jag ha? Gillar du motion och trädgårdsarbete? 

Ja, då kanske en handdriven gräsklippare passar dig perfekt! 

Gillar du att sitta i trädgårdsstolen och se på när andra gör jobbet åt dig? Då passar säkerligen en robotgräsklippare dig bättre. 

Då det även finns gräsklippare som behöver olika drivmedel, såsom bensindrivna gräsklippare eller batteridrivna gräsklippare, finns det även ytterligare faktorer som spelar in. 

Med en batteridriven klippare kommer du undan problemet att åka och tanka bensin i en dunk. Batteridrivna gräsklippare kan även vara självgående vilket såklart gör arbetet ganska mycket lättare. 

Tänk på miljön när du väljer gräsklippare

Vill du också värna om miljön och ta hänsyn till planeten så finns ytterligare några faktorer att tänka på. 

En gräsklippare som drivs på batteri kan anses vara mer miljövänlig än en som drivs på bensin. Att dock tänka på är att även batteridrivna maskiner kan vara miljöfarliga. 

Prata med din återförsäljare eller tillverkare för att ta reda på hur batterierna är producerade och hur de bör kasserar när derar livslängd gått ut. 

Mest populärt

Idag bör robotgräsklippare anses vara de mest populära gräsklipparna bland köpare. 

Det finns såklart en uppsjö av handdrivna klassiska gräsklippare och åkgräsklippare ute i landet redan.

 Men många av dagens köpare efterfrågar automatiska självgående gräsklippare som drivs på el. Utbudet är stort och dagens klippare är oerhört pålitliga och effektiva. 

Priset kan naturligtvis avskräcka en del köpare men det finns otroligt bra budgetalternativ och billiga gräsklippare på marknaden idag.