Hus till robotgräsklippare - Hitta ditt perfekta garage!

Ett hus till din robotklippare är nästintill ett måste! Huset skyddar effektivt mot både regn, åska och solljus. Se dock till att du väljer rätt hus till just din robotgräsklippare. Med rätt garage får du på ett billigt och enkelt sett ett skydd som förlänger livslängden på din klippare. 

Vi rekommenderar ett hus till alla som redan har en robotklippare eller till dig som planerar att köpa en.

4.5/5

Med en ram tillverkad i alumninium och  polykarbonat gör taket väderbeståndigt och praktiskt taget okrossbart! Passar de flesta modeller av robotgräsklippare. Ett så kallat universaltak.

4.5/5

Med en ram tillverkad i alumninium och  polykarbonat gör taket väderbeståndigt och praktiskt taget okrossbart! Passar de flesta modeller av robotgräsklippare. Ett så kallat universaltak.

4/5

Worx robotgräsklippare är mycket populära, så även detta hus till Worx! Passar de flesta Worx modellerna men även andra typer av robotklippare.

Högsta höjd: 39,4 cm

4/5

När du vill skydda din robotgräsklippare mote regn, sol och vind passar detta garage i granträ perfekt!  Klassisk utformat för dig som vill att din robotgräsklippare ska stå i ett charmigt men robust skydd. Varför inte måla i samma färg som boningshuset?

3/5

Stilrent och funktionellt svensktillverkat garage som passar till robotgräsklippare från Gardena. Garaget är tillverkat av varmgalvaniserad zink som står emot väder och vind.

hus till husqvarna
5/5

Husqvarnas flaggskepp Automower har funnits på marknaden i över 20 år. Taket till robotgräsklipparen från Huskqvarna är lika stilren och kvalitativ som maskinen i sig. 

5/5

Gardenas praktiska robothus skyddar din robotgräsklippare mot direkt solljus och regn. Garaget är enkelt att öppna och har en smidig anslutning för kablar. Passar modellerna Gardena Sileno City och Gardena Sileno Life. 

5/5

Det skyddande soltaket Stihl iProtect AIP 601 är ett extra tillbehör till iMows dockningsstation. Soltaket skyddar din robotgräsklippare mot till exempel sol, hetta och nedsmutsning.  

Letar du också efter ett garage eller hus till robotgräsklippare?

Då är vi oerhört glada att du hittat just till oss på Klippare.nu!

Efter att kunder alltmer köper robotgräsklippare ser vi en allt större efterfrågan på tillbehör till dessa fantastiska maskiner.

Ett av dessa tillbehören som blivit omåttligt populära är hus till robotgräsklippare. Det finns självklart en anledning till detta.

Har du väl investerat i en robotklippare till din trädgård vill du såklart även skydda din nya trädgårdsmaskin mot regn, åska och övrig möjlig påverkan utifrån.

Lika självklart som det är att du i den mån möjligt, skyddar din bil genom att parkera din i ett garage, har det blivit lika självklart att parkera din robotgräsklippare i ett garage.

Ett sånt här garage fungerar som tidigare nämnt som skydd för både åska och väta, men kan också fungera i viss mån som stöldskydd. 

Varumärken

I takt med att intresset för både hus och tak till robotgräsklippare ökar, erbjuder allt fler och fler företag och varumärken olika lösningar.

Vi har tittat närmare på några av dessa och listat dem nedan. Ett alternativ som vi fastnat för är Robotgardens nya robotskydd. Vi har testat det under en säsong och det fungerar alldeles utmärkt!

Vi har även tittat närmre på Granngårdens olika alternativ vilka vi också listar nedan.

 

Viktigt att tänka på är att du köper ett som passar din modell! Det finns dock hus som passar till de flesta robotgräsklipparna.

Historia och bakgrund

Bakgrunden till garage för robotar är egentligen inte så svår att komma underfund med. Ett behov uppstod relativt snabbt när nya maskiner kom ut på marknaden.

Att hitta information om det tidigaste modellerna är dock inte det lättaste. Om det finns flertalet artiklar och faktiskt även studier om robotar för gräsmattan, så är det inte lika lätt att finna samma information om robothusens historia.

Säkert att säga är dock att utvecklingen av produkten bara har börjat! 

Vem är produkten för?

Produkten är för alla som äger en robotklippare. Även om du har turen att bo i ett av sveriges områden med flest soltimmar är detta en produkt för dig.

Garaget skyddar nämligen inte bara mot regn, utan också som ett soltak. Eftersom dessa trädgårdsredskap är avancerade maskiner rent tekniskt, finns det också många komponenter som kan skadas.

Ett av dessa skadliga element är helt klart solen. – Att vi nu ser att det blir allt vanligare att robotgräsklippare skadas av vatten kan bero på att de är populära hjälpmedel i trädgården i kombination med att sommaren 2017 var relativt blöt på sina ställen, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare Folksam.

Källa: Folksam.se

 

robothus

Fungerar huset till din klippare?

Svaret på ovanstående frågan är lite mer komplex än bara ett rungande ja.

Det finns egentligen lika många hus och garage till robotgräsklippare som det finns faktiska robotar.

Trots detta finns det flertalet garage på marknaden som är universella. Garagen passar alltså till de flesta klipparna.

Dock finns det olika grader av hur avancerade husen är, så det är upp till dig som konsument att förstå och avgöra om skyddet du tänker köpa passar till just din maskin.

Oftast får du dock mycket bra hjälp i butiken för att komma fram till att allt passar.

Fördelar med produkten

Fördelarna med den här produkten är många. Vi listar här ett urval av dem:

Nackdelar

Det finns egentligen inte några nackdelar med att köpa ett hus till din robotgräsklippare. Det enda torde väl anses vara att det kanske inte alltid passar in i din trädgård rent estetiskt.

Populäraste varumärken

Om du är en frekvent läsare av Klippare.nu:s artiklar så kan du ha kommit i kontakt med våra undersökningar. En populär undersökning som vi brukar genomföra när det kommer till olika trädgårdsprodukter är att titta närmare på antalet sökningar som görs på Google. Det brukar allt som oftast ge en bra fingervisning om vilka produkter som är mer populära än andra. I det här fallet är det svårt att genomföra en sådan här undersökning då det egentligen inte finns några dominerande varumärken på marknaden idag.

Det finns dock några populära butiker, både online och fysiska, som tenderar att vara populära. Några av dessa nedan:

Hus till Worx

hus till worx robotgräsklippare

Till Worx robot som kallas Landroid, hittar du ett garage som heter Landroid Garage, foldable. Detta hus/skydd passar perfekt för din Worx robotgräsklippare.

Det är originalet framtaget av företaget som ligger bakom robotklipparen. Taket går att vika ihop och hela skyddet är gjort av plast och metall. Det är ett robust hus som skyddar din klippare mot alla typer av väder.

Hus till Robomow

hus till robomow

Äger du en Robomow RS eller Robomow RC finns det två stilrena robothus att köpa direkt från Robomow själva. De är snarlika men med vissa skilnader i storlek och design. Ger ett heltäckande skydd mot regn och solljus. Extra plus för snygg design! 

Hus till Stiga robotgräsklippare

hus till stiga robotgräsklippare

Hus till laddningstationen för Stiga Autoclip kan köpas direkt på Stigas egna hemsida (även flertalet återförsäljare). Stiga Autoclip är en av de mer populära robotgräsklipparna på marknaden idag och hus finns det flera olika modeller att välja mellan. 200-serien passar till modellerna: 221,223, 230 S och M-serien för att nämna några. Kontrollera alltid noga att huset passar till just din robot. 

Hus till Automower

hus till automower

En av de absolut främsta tillverkarna, och en av de mest populära robotarna på marknanden är Husqvarnas Automover. Hus til Husqvarna Automower hittar du direkt på Husqvarnas hemsida. Med en lika elegant finish som till Automower, finns huset tillgängligt som en elegant och ultimat lösning.

Huven går att fälla upp för lätt åtkomst, vilket i sin tur gör att display och knappsats går att nå lätt, även under laddning. Produkten går att köpa direkt online. Passar till Automower 220, 230, Solar Hybrid, 320 440 m.m. Vad gäller då när du ska köpa hus till robotgräsklippare?

Det första du bör se över är vilka mått just din klippare har.

Det andra är om det finns specifika märken som passar till din maskin. Har du tex. en automover från Husqvarna, så bör du rikta in dig på en universal-lösning eller ett garage som passar just till Automover. Det är alltså ingen bra ide att köpa ett hus som är avsett för tex. en Stiga Autoclip (Se även ovan).

Framtiden

Framtiden för tak till robotgräsklippare ser onekligen mycket ljus ut. Allt fler villa- och trädgårdsägare har insett vikten av att skydda sina dyra trädgårdsredskap. Såväl mot både åska som regn.  Dessa element är något som vi kanske kommer att få se ännu mer av i framtiden – i en mer extrem variant. 

Sammanfattning

 

Då vi utgår från att du som har läst denna guide, förmodligen redan har en robotgräsklippare så vill vi gärna gratulera till ett kanoninköp! För att ditt inköp ska just förbli en riktigt bra investering kan vi inte nog rekommendera ett hus till din robot.

Välj ett hus som passar både dig, din trädgård och din robotklippare. Den kommer att bli ett stående inslag i din trädgård så välj även en som du tycker har de rätta fysiska attributen. 

 

Har du fler frågor eller kommentarer angående ämnet vi tar upp i artikeln så tveka då inte att kontakta oss!