I det här inlägget tar vi en närmare titt på en av våra favoritrobotar här på Klippare.nu. Nämligen Gardenas robotgräsklippare som kallas Sileno! Detta är en av de tystaste och bästa robotgräsklipparna på marknaden. 

Gardena grundades 1961 i Tyskland och har allt sedan dess utvecklats enormt! Från ett litet handelsbolag för trädgårdstillbehör till en av världens största tillverkare av tekniska produkter för gräsmattan och hemmet. Gardena system introducerades 1968 och blev en succe. 

När det kommer till Gardena robotgräsklippare så har dessa maskiner 20 års erfarenhet. De är utvecklade att ta hand om din gräsmatta på absolut bästa sätt. Automatiskt, bekvämt och enkelt!

Samtliga av Gardenas robotar finns i en smart-version. Detta gör att du kan styra din robotgräsklippare genom Gardenas smart app. På detta sätt styr du roboten enkelt via din smarta telefon.

Du som användare får en direkt kontroll av din maskin genom appen, men du kan såklart även styra den med den intuitiva displayen på robotgräsklipparen.

Möjligheten att integrera med ditt Gardena Smart System finns även den. Detta gör att du kan kontrollera och koordinera inte bara din gräsklippning, utan även tex. ditt bevattningssystem! 

Gardena har även bra alternativ för elgräsklippare, här kan du läsa mer om elektriska gräsklippare och tillbehör.

Vill du ha en helt automatiskt robotgräsklippare till din trädgård är Gardenas klippare ett utmärkt val. Vi tar här upp några av fördelarna med gardenas robotklippare.

Bra på att navigera

Sileno City och Sileno Life är utrustade med en funktion som heter CorridorCut. Funktionen gör att robotgräsklipparen kan komma åt och klippa svårtillgängliga och smala passager.

En klassisk guidekabel (begränsningskabel) gör att klipparen snabbt och effektivt hittar tillbaka till laddningsstationen. Ju snabbare din robot gör jobbet i trädgården, desto snabbare får du full tillgång till att njuta av den igen!

En mycket tyst robotgräsklippare

Gardenas robotgräsklippare har visat sig vara mycket tyst, så tyst att den fått utmärkelser att vara tystast på marknaden! Just ljudnivån är något som Gardena har jobbat hårt med. Till och med så pass hårt att de har döpt deras klippare till Sileno. 

Gardenas robotgräsklippare Sileno City, och Sileno Life,  rankas som en av de tystaste modellerna på marknaden med sina 58 db(A).

Som jämförelse kan nämnas att marknadsledare i samma klass som Sileno uppmäter ljudnivåer på runt 68 db(A).  Detta är faktiskt en markant och betydande skillnad som kan upplevas i verkligheten. 

Tillgång i alla väder

Oavsett väder får gardenas robotgräsklippare jobbet gjort i din trädgård! Regn eller sol verkar faktiskt inte spela någon roll för denna trädgårdsmaskin.

Oftast är en robotgräsklippare utrustad med en regnsensor. Sileno går här mot strömmen och har inte dessa sensorer som standard. Enligt företaget så behövs det helt enkelt inte.

Designen gör faktiskt att klipparen är rustad att fortsätta klippa, även om det regnar. 

Läs gärna mer om robotgräsklippare och hitta din favorit tillsammans med oss!