Gardena Robotgräsklippare - En guide

Hitta rätt modell från Gardena! Vilken modell passar bäst till din gräsmatta? Fakta, jämförelse och tester!

Gardena Sileno Life

Gardena Sileno Life

Hur vi använder länkar från annonsörer (annonslänkar)

På den här sidan finns det så kallade affiliatelänkar. Om du klickar på en sådan länk tas du till ett företag som säljer varan. Köper du en produkt genom företaget tjänar vi en provision på detta.  Detta gör det möjligt för oss att fortsätta tillhandahålla information och guider gratis på vår hemsida. Företagen och länkarna har ingen påverkan på resultatet på våra jämförelser eller sammanställningar. Priset för dig som kund påverkas inte heller. 

Vårt urval av modeller baserar sig på produkter som fått höga betyg i tester, positiva omdömen från kunder samt är tillgängliga att köpa för svenska konsumenter på den svenska marknanden. Vi har inte kapacitet att presentera en fulltständig lista och sammanställning över robotgräsklippare på marknaden. Betygen vi satt grundar sig på de parametrar vi bedömt produkterna på. 

Introduktion till Gardena robotgräsklippare

 

Vi har skrivit många artiklar om robotgräsklippare och deras fördelar. Robotgräsklippare är ett praktiskt verktyg för att underhålla din trädgård utan att behöva lägga ner mycket tid och ansträngning. Med en robotgräsklippare kan du enkelt sköta din gräsmatta på ett automatiskt sätt, med minimal inblandning från din sida.

 

En av de mest populära märkena på marknaden för robotgräsklippare är Gardena. 

Gardena erbjuder en rad olika modeller av robotgräsklippare, inklusive: 

 

 • Sileno Minimo
 • Sileno City
 • Sileno Life

 

Dessa modeller är utformade för att passa olika behov och önskemål, både när det gäller arbetsområdet och funktionerna som erbjuds.

SILENO minimo är en lättanvänd robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 m², SILENO City är en kraftfullare modell för trädgårdar upp till 500 m², och SILENO Life är en modell för trädgårdar på upp till 1500 m². 

 

Varje modell har sina unika egenskaper och specifikationer som passar olika storlekar på trädgårdar och olika behov. I den här artikeln kommer vi att fokusera på Gardena robotgräsklippare och vad som gör dessa modeller till ett utmärkt val för din trädgård.

 Vi kommer också att jämföra de olika modellerna för att hjälpa dig att bestämma vilken som passar dina specifika behov bäst. Så, om du letar efter en enkel, effektiv och praktisk lösning för att sköta din trädgård, läs vidare för att lära dig mer om Gardena robotgräsklippare. Vill du också läsa vår artikel om robotgräsklippare i allmänhet så gör du det här! 

1. Gardena SILENO minimo, 250 m²

Gardena SILENO minimo är utformad för trädgårdar på 250 m², med en precision på ±20%. Den har ett automatiskt laddningssystem, så att den alltid är redo att börja klippa när den är nödvändig. Den är också app-styrd med GARDENA Bluetooth® App, så att du kan styra den från din mobiltelefon eller surfplatta. Informationspanelen är dock inte tillgänglig på denna modell. Timer finns tillgänglig, så att du kan ställa in när du vill att den ska börja klippa.

Klippsystemet på Gardena SILENO minimo är en knivdisk med 3 knivar, och klipphöjden kan ställas in mellan 20 och 45 mm. Klippbredd är 16 cm. Dubbel skärriktning finns också tillgänglig för ett mer effektivt klippresultat.

 

Vid maximal användning har Gardena SILENO minimo en genomsnittlig energiförbrukning på 2.1 kWh. Laddningstiden är 75 minuter, och normal klipptid på en laddning är 70 minuter.

gardena robotgräsklippare minimo 250

2. Gardena Sileno City 500 m²

Robotgräsklipparen Gardena Sileno City 500 är en kraftfull och effektiv maskin med en arbetskapacitet på 500 m². Den har ett automatiskt laddningssystem och kan klara en maximal lutning på 35%. Med GARDENA Bluetooth® App kan den styras via en app och har en monochrome graphical display på 2,1 tum. 

 

Timerfunktionen gör det möjligt att planera klipptiden och programvaran kan uppdateras via USB. Med en IP-klassning på IPX5 är den vattentålig.

Batteriet är Li-Ion och har en typisk laddningstid på 75 minuter och en normal klipptid på 65 minuter. Klippsystemet består av en knivdisk med 3 knivar och klipphöjden kan ställas in mellan 20-50 mm med en klippbredd på 16 cm. Dubbel skärriktning gör det möjligt att klippa gräsmattan åt båda hållen.

sileno city 500

3. Gardena SILENO Life

Här ser vi en ännu mer kraftfull och avancerad robotgräsklippare med en arbetskapacitet på 800 m² (Gardena SILENO Life finns för upp till 1500 kvm).

Funktioner och tekniska specifikationer:

 • SILENO life är utrustad med en kraftfull motor och avancerad navigeringsteknik, vilket gör att den kan hantera stora gräsytor med hög precision. Den maximala lutningen inom arbetsområdet är 35 %, vilket gör att den kan klippa på ojämna ytor utan problem.

 

 •  Laddningssystemet är automatiskt, vilket gör att gräsklipparen kan hitta tillbaka till laddstationen när batteriet börjar bli tomt. App-styrningen via GARDENA Bluetooth® App gör det enkelt att styra gräsklipparen och få information om arbetsstatus och batterinivå. Informationspanelen är en MonoChrome Graphical Display 2,1”, det gör det enkelt att se laddningstid och timer.

 

 • Klippsystemet är en skiva med 3 knivar, vilket ger en jämn och noggrann klippning. Klipphöjden kan ställas in mellan 20-50 mm och klippbredd är 22 cm, vilket gör att det går snabbt att klippa stora ytor. Dubbel skärriktning gör att gräset klipps jämnt och det går snabbare.
 • Programvaruuppdatering görs enkelt via USB, det gör det möjligt att hålla modellen uppdaterad med de senaste funktionerna. IP-klassningen är IPX5, vilket innebär att den är vattentät och kan användas i regn utan problem.

 

Sammantaget är Gardena SILENO life en avancerad och kraftfull robotgräsklippare som passar perfekt för stora gräsmattor.

Gardena Sileno Life

Hur bra är Gardena robotgräsklippare?

Gardenas robotgräsklippare är en mycket bra robotgräsklippare. Detta kan vi konstatera genom att gå igenom flertalet tester och jämförelser där produkten har fått bra betyg.

Fördelar med Gardena robotgräsklippare

 •  Praktisk och tidsbesparande: Gardena robotgräsklippare är ett utmärkt val för personer som vill ha en välskött gräsmatta utan att behöva lägga ner för mycket tid och ansträngning på det. Med en robotgräsklippare kan du sätta den på arbete och sedan göra annat medan den tar hand om klippningen.

 

 •  Hög arbetskapacitet och precision: Gardena robotgräsklippare är speciellt utvecklade för att klara av stora gräsytor på ett effektivt och noggrant sätt. Detta innebär att gräsmattan kommer att se välskött ut, oavsett hur stor den är.

 

 •  Enkel att använda och styra via app: Gardena robotgräsklippare är enkla att använda och styra via Bluetooth-appen. Detta gör det möjligt för dig att ställa in klippscheman och inställningar från din mobiltelefon, vilket gör det enkelt att skräddarsy klippningen efter dina önskemål.

 

 • Möjlighet att skräddarsy klippningen med olika inställningar: Med Gardena robotgräsklippare kan du välja mellan olika klipphöjder och inställningar för att skräddarsy klippningen efter dina önskemål.

Hur lämpar sig Gardenas gräsklippare för olika gräsmattor

 1. Trädgårdar med stora ytor och höga krav på precision: Gardena robotgräsklippare är en perfekt lösning för trädgårdar med stora ytor och höga krav på precision. Med hög arbetskapacitet och precision, kan robotgräsklipparen effektivt och noggrant klippa gräsmattan utan att missa några områden. Detta gör det möjligt för dig att njuta av en välskött och välvårdad trädgård utan att behöva lägga mycket tid och ansträngning på det.
 2. Trädgårdar med många hindrande föremål: Gardena robotgräsklippare är utrustad med avancerade sensorer som gör det möjligt för maskinen att undvika hindrande föremål som träd, buskar och stenar. Detta gör det enkelt att klippa gräsmattan runt dessa föremål utan att skada dem eller fastna.
 3. Trädgårdar med sluttningar och ojämna ytor: Gardena robotgräsklippare är utformad för att hantera ojämna ytor och sluttningar. Med en maximal lutning in

Jämförelse

Här är en jämförelse mellan Gardena Sileno Life 700 och Husqvarna 305

EgenskaperHusqvarna Automower 305Gardena Sileno Life 700
VarumärkeHusqvarnaGardena
Cirkapris14000 SEK12000 SEK
Klipphöjd2-5 cm2,0-5,0 cm
DriftkällaBatteriBatteri
Ungefärlig klipptid60 min65 min
BatterikapacitetOkänt2 Ah
SpänningOkänt18 V
Klippyta600 m2700 m2
Klippbredd22 cm39 cm
Motoreffekt20 WOkänt
GPS-stödd navigeringNejNej
Höjd25 cm23 cm
Ljudnivå59 dBa57 dBa
Max lutning40 %35 %
PIN-kodJaOkänt
Vikt9,4 kg8,3 kg
Bredde43 cm39 cm
GarantiperiodOkäntOkänt
Ingår installationsmaterialNejJa

Samtliga robotgräsklippare från Gardena

 • Robotgräsklippare SILENO minimo, 250 m²
 • Robotgräsklippare SILENO minimo, 500 m²
 • Robotgräsklippare SILENO city, 500 m²
 • Robotgräsklippare smart SILENO city, 500 m²
 • Robotgräsklippare SILENO life, 700 m²
 • Robotgräsklippare SILENO life, 800 m²
 • Robotgräsklippare SILENO life, 1000 m²
 • Robotgräsklippare SILENO life, 1,500 m²
 • Robotgräsklippare smart SILENO life, 700 m²
 • Robotgräsklippare smart SILENO life, 1,000 m²
 • Robotgräsklippare smart SILENO life, 1,500 m²

Summering Gardena Robotgräsklippare

Gardena robotgräsklippare är en praktisk och tidsbesparande lösning för att sköta din trädgård. Med hög arbetskapacitet och precision, är det enkel att använda och styra via en app. Det erbjuder också möjlighet att skräddarsy klippningen med olika inställningar. Dessa robotgräsklippare är lämpliga för trädgårdar med stora ytor och höga krav på precision, trädgårdar med många hindrande föremål och trädgårdar med sluttningar och ojämna ytor. Som en automatisk robotgräsklippare, kan det hjälpa till att underlätta din trädgårdsarbete och ge dig mer tid att njuta av din trädgård.