Husqvarna Automower 310 Mark II - Test och jämförelser

Läs mer om Husqvarna Automower 310 Mark II och ta reda på om den passar din trädgård!

robotgräsklippare för stora ytor

Husqvarna Automower 310 Mark II

Hur vi använder länkar från annonsörer (annonslänkar)

På den här sidan finns det så kallade affiliatelänkar. Om du klickar på en sådan länk tas du till ett företag som säljer varan. Köper du en produkt genom företaget tjänar vi en provision på detta.  Detta gör det möjligt för oss att fortsätta tillhandahålla information och guider gratis på vår hemsida. Företagen och länkarna har ingen påverkan på resultatet på våra jämförelser eller sammanställningar. Priset för dig som kund påverkas inte heller. 

Vårt urval av modeller baserar sig på produkter som fått höga betyg i tester, positiva omdömen från kunder samt är tillgängliga att köpa för svenska konsumenter på den svenska marknanden. Vi har inte kapacitet att presentera en fulltständig lista och sammanställning över robotgräsklippare på marknaden. Betygen vi satt grundar sig på de parametrar vi bedömt produkterna på. 

En populär robotgräsklippare

En av de mest populära varumärkena på marknaden är Husqvarna och deras robotgräsklippare som de kallar Automower. I den här artikeln ska vi titta närmare på en av deras mycket populära och mångsidiga modeller.

 

Husqvarna Automower 310 Mark II är en avancerad robotgräsklippare som erbjuder enkel installation och användning, samtidigt som den levererar ett perfekt resultat varje gång. Med sina avancerade funktioner och teknologi är det en av de mest populära modellerna från Husqvarna.

Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare som är utformad för att klippa gräsmattor på ett effektivt och automatisk sätt. Den är utrustad med en kraftfull motor och ett avancerat klippsystem som gör det möjligt att klippa gräsmattor i alla slags väder och terräng. Den är också utrustad med navigations- och kartläggningsteknik som gör det möjligt för den att hitta rätt väg runt din trädgård och undvika hinder.

Vad vi hoppas att du som läsare får ut av artikeln

Syftet med den här artikeln och sidan är att ge dig som läsare en detaljerad översikt över alla funktioner och specifikationer som finns på Husqvarna Automower 310 Mark II. Vill du också läsa allt om alla Husqvarna robotgräsklippare klickar du på länken.

Detta inkluderar information om dimensioner och vikt, klippsystem och funktioner, navigering och kartläggning, batteritid och laddning, samt anslutning och kontrollval. 

Artikeln kommer också att fokusera på prestanda och effektivitet, säkerhet och underhåll, samt jämförelser med andra modeller. Slutligen kommer artikeln att innehålla rekommendationer och slutliga tankar om produkten. Men vi börjar med det tekniska!

1. Husqvarna Automower 310 Mark II

 • 40% lutning
 • 1000 kvadrameter
 • Timer
 • Bluetooth
 • Självdockning (automatisk laddning)
 • Pinkod
 • Display
 • Handtag
 • Mobilapp för styrning av funktioner
 • Stöldskyddslarm
 • Guidekabel
robotgräsklippare för stora ytor

Vikt, höjd och bredd

Husqvarna Automower 310 Mark II har en längd på 57 cm, en bredd på 43 cm och en höjd på 25 cm. Den väger 9,4 kg.

 

 

Klippsystem och funktioner

 

Automower 310 Mark II är utrustad med en kraftfull motor som gör det möjligt för den att klippa gräsmattor i alla slags väder och terräng. Klippsystemet består av tre knivar som är utformade för att ge ett jämnt och precist resultat. Den har också möjlighet att justera klipphöjden, från 20-60 mm, för att passa din gräsmatta.

 

 

Navigering och kartläggning

 

Automower 310 Mark II är utrustad med avancerad navigations- och kartläggningsteknik som gör det möjligt för den att hitta rätt väg runt din trädgård och undvika hinder. Den har också en unik funktion som heter punktklippning. Detta är ett specialläge för att klippa begränsade ytor med längre gräs. Läget är särskilt användbart för ytor under exempelvis trädgårdsmöbler när möblerna har tagits bort.

 

 

Batteritid och laddning

 

Automower 310 Mark II har en Li-Ion-batteri som ger en klipptid på upp till 70 minuter. När batteriet är lågt, returnerar automowern automatiskt till sin laddstation för att ladda upp. Den har också en ”Efficient Charge” funktion som gör att den kan ladda upp på ett mer effektivt sätt.

 

 

 Anslutning och kontrollval

 

Automower 310 Mark II är utrustad med en app som gör det möjligt för användaren att styra och övervaka automowern via en smartphone eller surfplatta. Den har också en ”Automower Connect” funktion som gör det möjligt för användaren att få push-notiser om automowerns status och eventuella fel. Automowern kan också styras med en fjärrkontroll för enkel och snabb åtkomst.

 

 

Klippresultat och kvalitet

 

Automower 310 Mark II levererar ett jämnt och precist resultat varje gång, tack vare sin kraftfulla motor och avancerade klippsystem. Den har en unik funktion som kallas spiralklippning som gör att den effektivt kan jämna ut områden med högre gräs.

 

Klipphastighet och täckning

Automower 310 Mark II är utformad för att klippa gräsmattor på en snabb och effektiv väg. Den har en klipphastighet på upp till 0.8 km/h och kan klippa en yta på upp till 1000 m². Detta gör det möjligt för den att klippa stora trädgårdar på en kort tid.

Hantering av olika typer av gräsmattor och hinder

Automower 310 Mark II är utrustad med avancerad navigations- och kartläggningsteknik som gör det möjligt för den att hantera olika typer av gräsmattor och hinder. Den har en unik funktion som de kallar systematisk passageklippning. Detta kan du ställa in om du vill uppnå utmärkta klippresultat överallt. Med inställningen aktiverad så ändras klippningsmönstret automatiskt från slumpmässigt till systematiskt läge i trånga passager.

 

Säkerhetsfunktioner och försiktighetsåtgärder

Husqvarna Automower 310 Mark II är utrustad med en rad säkerhetsfunktioner för att säkerställa att användningen är så säker som möjligt. Den har en inbyggd lutning- och lyftsensor för att förhindra att någon lyfter eller lutar robotgräsklipparen när den är aktiv. Den har också en pinkod-funktion som gör det möjligt för användaren att låsa automowern med en personlig kod för att förhindra obehörig användning.

Vad kostar Husqvarna Automower 310?

16 500 kr är just nu det billigaste priset vi har hittat för Husqvarna Automower 310. 

Underhållsschema och tips

Underhåll av Husqvarna Automower 310 Mark II är enkel och bekväm. Den kräver inte mycket mer än att tömma och rengöra klippbehållaren efter varje klippning. Det rekommenderas ändå att kontrollera och rengöra klippknivarna regelbundet för att säkerställa att de är i bra skick. Det rekommenderas också att kontrollera och rengöra navigationssensorerna regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt.

 

Felsökning och kundsupport

Om det uppstår problem med din Husqvarna Automower 310 Mark II, finns det flera sätt att felsöka och lösa problemet. Du kan konsultera användarmanualen för att få hjälp med vanliga problem eller gå till Husqvarnas webbplats för ytterligare information. Kundsupport är också tillgängligt via telefon eller e-post för mer komplexa problem. Kontakta i första hand din återförsäljare om du har frågor kring produkten.

För och nackdelar med Husqvarna Automower 310

Som vi tidigare nämnt är Husqvarna Automower 310 Mark II en avancerad robotgräsklippare med många avancerade funktioner och teknologier, inklusive en kraftfull motor och ett avancerat klippsystem, avancerad navigations- och kartläggningsteknik, en lång batteritid och anslutning via app och fjärrkontroll. Den är utformad för att klippa gräsmattor effektivt och automatisk, och kan hantera olika typer av gräsmattor och hinder. Den har också en rad säkerhetsfunktioner för att säkerställa säker användning, och underhållet är enkel och bekväm.

För- och nackdelar:

Fördelar:

 • Kraftfull motor och avancerat klippsystem för ett perfekt resultat varje gång
 • Avancerad navigations- och kartläggningsteknik för enkel och effektiv navigering
 • Lång batteritid och anslutning via app och fjärrkontroll för enkel övervakning och styrning
 • Säkerhetsfunktioner för säker användning
 • Enkel och bekvämt underhåll

Nackdelar:

 • Något lägre klipphastighet jämfört med en del andra modeller
 • Högre pris jämfört med andra modeller
 • Kan ha svårt att hantera kraftigt gräs och ogräs i vissa områden om inte vissa funktioner är aktiva

Snabba fakta

Installation

 

Du kan installera din Husqvarna Automower 310 Mark II själv. Du behöver då köpa tillbehör i form av begränsningskabel och mälor. Eller så köper du ett Husqvarna Automower 310 Mark II paket. Det kan, förutom själva roboten i sig, bestå av en laddningstation, begränsningskabel och åskpaket som exempel. Kolla vilket paket din återförsäljare erbjuder och väl tillbehör efter behov.

 

Test

 

Det har utförts många Husqvarna Automower 310 Mark II test och jämförelser. Det har till exempel fått utmärkelsen bäst i test i jämförelsesidan Pricerunners test av robotgräsklippare. Flertalet testsidor har testat Husqvarna Automower 310 Mark II i bäst i test och utsett modellen till vinnare. 

 

Kampanj

 

Ibland har du turen att hitta Husqvarna Automower 310 Mark II på kampanj. Tyvärr är det inte jättevanligt att återförsäljare har kampanj på just den här modellen under högsäsong. Håll utik efter Husqvarna Automower 310 Mark II kampanj främst under lågsäsong.

 

Problem

 

Du kan få vissa problem med din Husqvarna Automower 310 Mark II. Uppstår problem med din Husqvaran robotgräsklippare så bör du i första hand kontakta försäljaren. Går det inte att lösa så kan du vända dig till experter på området eller titta vidare på Husqvarnas hemsida eller i olika forum på nätet för att hitta andra som har haft, och hittat lösningar på samma problem. 

 

Manual

 

Husqvarna Automower 310 Mark II kommer med en manual som standard och det är alltid en god idé att bekanta sig med den innan du börjar installera din robotklippare.

Rekommendationer och summering

Husqvarna Automower 310 Mark II är en av de mest avancerade och effektiva robotgräsklippare på marknaden. Det är ett utmärkt val för de som söker en enkel och effektiv lösning för att ta hand om deras gräsmatta. Den är lämplig för stora trädgårdar på upp till 1000 kvadrameter, och kan hantera olika typer av gräsmattor och hinder. Med en rad avancerade funktioner och teknologier, säkerhetsfunktioner och enkel underhåll är det ett bra val för de som är villiga att betala lite mer för en avancerad och högkvalitativ robotgräsklippare.