Våren är på väg och vi på Klippare.nu vågar tro att de flesta flitiga gräsrobotarna som fått gå in på en lika välbehövlig, som välförtjänt vintervila, nu är på väg ut igen! De sista snålblåsta vinterdagarna, där nätterna känns oändligt långa hindrar oss dock inte från att redan nu börja spekulera och ladda för gräsmattesäsongen 2021! 

En av produkterna som är nya för i år är Husqvarnas Automower 405X.

Automower 405X är en högt presterande robotgräsklippare från välbekanta Husqvarna.

Modellen tillhör deras X-line och är lämpad för den mindre gräsmattan upp till 600m2.

Roboten klarar av såväl avancerade som lättare gräsmattor och använder sig av systematisk klippning för perfekt klippta gräs!

Robotgräsklipparen Automower 405X hanterar lätt backar och lutningar på 40% helt utan problem.

Andra komponenter som bidrar till en bekymmersfri drift är elektrisk klipphöjdsjustering, målhöjdsfunktion, frostskydd och vädertimer.

Husqvarna Automower 405X

Som vanligt med Husqvarnas Automowers får du som köpare även här en riktigt bra robotklippare som du kommer att ha både nytta och glädje av i många år framöver!

Det är såklart en lite dyrare investering än de mer billigare varianterna på marknaden, men vill du vara säker på att du och din robot kommer att kunna jobba sida vid sida i trädgården för en lång tid så är det kanske på sin plats med en sådan investering?

 

En annan produkt som vi verkligen ser fram emot att bekanta oss ännu mer under kommande år är Husqvarnas Automower 435X AWD. 

Det är visserligen inte en helt ny bekantskap för 2021 men vi tror att det kommer bli året där klipparen får sitt genombrott. 

Har du dock inte sett 435X AWD ännu kommer här en kort sammanfattning. Glöm inte att läsa vår fullständiga samlingsartikel om Husqvarnas Robotgräsklippare.

Med dess tätt sittande framlyktor och silvermatta finish liknar den kanske mer en hybrid mellan en amerikansk sportbil och brittisk terrängsuv än en robotgräsklippare. Det är helt klart den största robotklipparen vi har träffat på. 

Klipparen mäter 93x55x29 cm och väger strax över 17 kg. Med detta i grunden borde den rent teoretiskt stå pall för ganska kluriga terränger.

 Lägg därtill en fyrhjulsdrift (AWD all-wheel drive teknologi) så tar den sig ganska enkelt upp för hela 70 procents lutningar.

Robotgräsklipparen är utrustad med alla tekniska funktioner såsom Bluetooth, GPS och Automower Connect. 

Något som talar mot att denna maskin kommer att finnas i var och ens hem är kanske priset. 

Just nu gräver produkten ett hål i plånboken som mäter till cirka 52 000 kronor. Oavsett pris och tillgänglighet så ser vi verkligen fram emot att kunna ge oss ut att testköra denna robot på steroider!

  • Arbetskapacitet  3500 m² ±20%
  • Typisk laddningstid 30 min
  • Högsta ljudnivå 62 dB(A)

Husqvarna Automower 315

En mycket avancerad fyra hjuls- robotgräsklippare. De fyra hjulen gör att den kan hantera stora och komplicerade gräsmattor. Passar bra till medelstora ytor på upp till 1500 kvadratmeter. Kan hantera sluttningar med en lutning på 40 %

Kan Automower Connect vara framtidens system?

 

 

Automower® Connect är Husqvarna Automowers system som ger dig möjlighet att kontrollera din gräsklippare även om du inte är nära den fysiskt. Detta är möjligt tack vare GPS-spårning och anslutning via det mobila nätverket. 

Du som ägare av en Automower 2021 kan stoppa och starta hur du vill samt följa din robotklippare i realtid. Har den stannat eller råkat köra in till grannen? Vad som verkligen gör att vi tror att Automower® Connect är ett system att räkna med i framtiden är dess röststyrning. 

Du kan ge din robotgräsklippare enkla instruktioner via Google Home och Alexa! Kommer 2021 bli året som du pratar med din robotgräsklippare? Dock är det kanske främst de lite mer enklare, vanliga kommandona som fungerar. 

Starta, stoppa och kör hem till parkering är självklarheter. 

Vi låter det dock vara osagt om du kan prata med din robot om vädret eller få tips om vilken lottorad som kommer vinna till helgen… Fråga går ju alltid!

 

 

 

 

För tillbehör läs mer om Husqvarna här.

Husqvarna Automower 315

En mycket avancerad fyra hjuls- robotgräsklippare. De fyra hjulen gör att den kan hantera stora och komplicerade gräsmattor. Passar bra till medelstora ytor på upp till 1500 kvadratmeter. Kan hantera sluttningar med en lutning på 40 %

Stiga Autoclip 530 SG

4.5/5 Typ: Stiga Autoclip 530 SG Cirkapris: 28 990:- Säljare: Granngården Köp här Söker du en effektiv robot för stora trädgårdar så är Stiga Autoclip 530 ett riktigt sunt alternativ. För trädgårdar upp till 3200 m². Autoclip 530 SG är utrustad med ett kraftfullt 7,5 Ah litium-joner batteri som ger 3,5 timmars arbetstid per klippcykel.

Robomow RC308u

Utmärkta klippresultat på grund av Robomow RC308 starka klippsystem och dess stora och kraftiga stålknivar! Klipparen har även en extra kraftfull motor så även de första klippningarna när gräset är högt på våren går som en dans.