Husqvarna Robotgräsklippare Automower

 • Marknadsledande
 • Innovativ
 • Kvalite
Husqvarnas automower 315

Husqvarna Automower 315

Pris: Cirka 16 795:-

5/5

Husqvarna Automower Robotgräsklippare

Historien om Husqvarnas Automover började redan runt 1994. Husqvarna och deras Automower har sedan dess drivit robotteknologin för din trädgård framåt på ett mycket innovativt sätt. 

Utrustning (kan variera)

 • Vädertimer
 • Automatisk passagehantering
 • Guidekabel
 • Elektrisk höjdjustering
 • Automower® Connect@HOME

Tänk på

 • Generellt en dyrare investering

Guide till Husqvarnas Robotgräsklippare Automower

Husqvarnas robotgräsklippare är en av de absolut populäraste robotklipparna på marknaden. Och det är faktiskt inte speciellt svårt att se varför. Det finns få negativa aspekter av maskinerna. 

Designen, kvalitén och effektiviteten i klippningen är några delar av det som nämns i recensioner och omdömen från kunder. 

Robotgräsklipparen från Husqvarna som kallas Automower rankas om och om igen högt i tester och undersökningar.

När både konsumenter och försäljare tänker på robotgräsklippare från Husqvarna tänker de som oftast på en viss modell. 

Modellen är såklart Husqvarna Automower. Detta är Husqvarnas robotklippare som utvecklades redan under 90-talet. Den första modellen av Husqvarna robotgräsklippare såg ljuset redan 1995. Och detta var förstås Automower. Sedan dess hävdar många och även bolaget själv att de är världsledande i robotgräsklippning. 

Ett faktum som är svårt att ta ifrån dem då företaget gått i fronten för den revolution som skett inom gräsklippning de senaste åren. 

 

allt du behöver veta om husqvarna robotgräsklippare

Fördelar med Husqvarnas robotgräsklippare

Har du som konsument kommit i kontakt med robotgräsklippare, eller läst några av våra andra guider till detta fantastiska trädgårdsredskap. Så är du kanske också bekant med dess många fördelar gentemot en traditionell gräsklippare. 

För dig som kanske inte är så bevandrad i världen av robotar som klipper gräs så är det precis just en sådan det är. En robot som klipper gräsmattan åt dig. I det kanske också den största och främsta fördelen ligger. 

Du slipper det tunga jobbet själv! 

 

Det finns dock flertalet andra fördelar med ett robotklippare, och kanske framförallt med en Husqvarna Automower! Automower håller gräset i perfekt skick med en minimal energiåtgång.

Det finns även tester som visar att den har den lägst upplevda ljudnivån på marknaden.

Detta är en klar fördel när du vill sitta ute i trädgården och njuta, samtidigt som din robotgräsklippare tar hand om trädgårdsarbetet.

Det finns enligt företaget 1,5 miljoner hushåll eller företag med en robotgräsklippare från husqvarna.

Svenskar älskar robotgräsklippare och i synnerhet Husqvarna och modellen Automower!

hushåll som äger automower

Tid över

En viktig aspekt när man hör och läser bland konsumenters tankar och åsikter är tiden du får över som ägare till en Husqvarna robotklippare. Tid som du kan använda till antingen andra delar av din trädgård eller bara för att umgås mer med din familj eller dina vänner!

Om arbetet med att klippa din gräsmatta brukade ta 1-2 timmar blir ju detta naturligt 1-2 timmar extra att umgås runt grillen!

Då Automowers underrede har berikats med sylvassa knivar, klipper den gräset med bra precision. Det fina klippet gör också att det gräs som klipps och som hamnar vidare i gräset fungerar som gödsel för din gräsmatta.

Detta är en aspekt som förvånar många ägare och besökare av trådgårdar. Hur får du din gräsmatta så fin? En del av svaret ligger helt enkelt i att ju mer din robotgräsklippare får arbeta, desto bättre kvalite får din gräsmatta. Trädgården blir en frisk och trevlig oas i det du kallar ditt hem. 

 

Det krävs ingen olja, bensin och avger inga avgaser när du kör din Automower. Automowern löser även allt trots regn eller solsken.

Det finns en inbyggd vädertimer när du köper din klippare. Timern ser till att du får optimal klippning vid antingen torrt eller vått väder. En Automower från Husqvarna kommer med en inbyggd vädertimer. Få alltid optimal klippning oavsett väder!

I regn och rusk, och solsken och torka. En klippare från Husqvarna fungerar i alla lägen med sina automatiska inställningar. Lita på att den klipper perfekt – oavsett väder!

automower med inbyggd vädertimer
bensinmack

Slipp bensin och avgaser med en robotgräsklippare. Inga mer påfyllningar av dunkar vid bensinstationen. 

Med en robot från Husqvarna slipper du, för alltid, att tanka din gräsklippare! Bensin med dess utsläpp det orsakar har en förstörande effekt på vår jord. Med en robotgräsklippare tar du ett litet steg på vägen mot att bli fossilfri.

Vissa av Husqvarna Automowers modeller klarar gräsmattor med en klippyta på upp till 5 000 m2.

Oavsett om du är ägare till en liten eller större trädgård fungerar Husqvarnas maskiner lika bra. Se bara till att du väljer rätt modell så fixar sig jobbet galant!

klippyta 5000 kvadrat

Sortiment och modeller

 

Ingen trädgård eller gräsmatta är egentligen den andra lik. Just detta har Husqvarna tagit tillvara på när de utvecklat Automower. 

Det finns ett brett sortiment som klarar utmaningar i krävande trädgårdar till modeller som passar perfekt till den lilla plana gräsmattan. Vissa modeller klarar ytor på upp till 5 000 m2!

Alla modeller av Husqvarnas robotgräsklippare kan passera gångar och passager så pass smala som 60 cm.

Läs gärna även vår guide till Hus för Automower här.

 

GPS-System

I samtliga modeller finn ett inbyggt GPS-system som producerar  en karta över din trädgård. 

Detta inkluderar även var begränsnings- och guidekablarna finns placerade. Gräsklipparna har en förmåga att registrera denna data och utnyttja den vid nästa tillfälle. 

Med hjälp av systemet med GPS så har Husqvarna gjort det möjligt till att koppla upp sig och följa din robot under dess klippning. Du ka göra detta med hjälp av Automower Connect. Progrmavaran finns på alla modeller av typen X-Line. Connect kit finns som tillbehör för modeller med bluetooth.

Lista på modeller

Husqvarna automower 310

Husqvarna automower 305

Husqvarna automower 315x

Husqvarna automower 105

Husqvarna automower 430x

Husqvarna automower X-LINE

X-LINE

Den senaste innovationen från Husqvarna och dess gräsklippare i form av robotar är X-Line.

Det är den mest avancerade serien av Automower. Det är populärt idag att göra ditt hem till ett så kallat Smart hem.

Ett smart hem inkluderar ofta kontrollerbara centrala enheter som ljus, ljud, värme etc. Husqvarna X-Line är trädgårdens svar på detta.

Modellen innefattar riktigt smarta lösningar i form av funktionspaketet. Detta inkluderar Automower connect som vi tidigare nämnt. 

 • Stöldspårning med hjälp av GPS
 • Navigering med hjälp av GPS
 • LED-strålkastare
 • X-Line karossdesign
 • Främre gummistötfångare

Vill du integrera ditt smarta hem med din smarta trädgård är detta maskinen för dig! Robotgräsklipparen från Husqvarna gör sannerligen skäl för namnet robot.

Detta är en robotklippare som du kan röststyra med Google Home, Amazon Alexa och användning i IFTTT-appletar.

Synkronisera den med vädret, dina vänners ankomst till grillkvällen eller när dina barn kommer hem från träningen och vill leka i trädgården!

Gardenas smarta trädgårdsprodukter

Vill du ta ditt smarta hem och din smarta trädgård till nästa nivå så kan du även ansluta din automower till Gardena Smart System. Detta oerhört smarta system kan känna av jordfuktighet, ljusvariationer och aktuell temperatur. 

Den kan sedan mer rätt redskap vattna din gräsmatta baserat på dessa data. Detta, tillsammans med din smarta robotgräsklippare, bidrar i allra högsta grad till att göra din matta grönare och mer välmående.

Gardena smart System fungerar med alla av Husqvarnas produkter som är utrustade med Automower® Connect.

Säkerhet

Något som du som konsument förmodligen frågar dig är hur säker en Automower från Husqvarna är?

Enligt företaget själva, och befintlig statistik så är säkerhetsnivån mycket hög hos samtliga av Husqvarnas nya modeller på marknaden. 

 

Hållbar konstruktion, kvalitativa kullager och borstlösa motorer är några av de faktorer som spelar in när det gäller säkerhet på dessa maskiner.

Robotarna har även utrustats med sensorer som automatiskt känner av och undviker föremål. Skulle ett oväntat föremål dyka upp under klipparen så är de rörliga knivarna automatiskt inställda på att fällas in direkt.

Detta för att undvika att föremål kommer till skada (och att knivarna skadas på tex. sten). 

 

Modellerna Automower 450X och 435X AWD har dessutom utvecklats med ett ultraljuds-system för att upptäcka föremål längre fram.

Detta gör att roboten saktar in och känner av eventuella föremål och svänger av och fortsätter arbetet. 

Kvalitet och användarvänlighet 

Som många andra (de flesta) av Husqvarnas maskiner och redskap så baseras även robotklipparna på det senaste inom svensk kvalite och teknisk innovation. Företagets ambition är att alla modeller av deras robotgräsklippare ska vara så passa användarvänliga och intelligenta som möjligt.