Husqvarna RobotgrÀsklippare Automower

Historien om Husqvarnas robotgrÀsklippare Automower började redan runt 1994. Husqvarna och deras Automower har sedan dess drivit robotteknologin för din trÀdgÄrd framÄt pÄ ett mycket innovativt sÀtt. 

Husqvarnas automower 315

Husqvarna Automower 315

5/5

Pris: Cirka 19 449:-

Utrustning (kan variera)

TÀnk pÄ

Hitta rĂ€tt Automower med oss​

Bra
3/5
3.5/5
BĂ€ttre
3.5/5
4/5
  • AutomowerÂź Connect
  • LED strĂ„lkastare
  • GPS navigering
  • Superb kommunikation
BĂ€st
4.5/5
5/5

Guide till Husqvarna RobotgrÀsklippare - Automower

Husqvarna RobotgrÀsklippare Àr en av de absolut populÀraste robotklipparna pÄ marknaden. Och det Àr faktiskt inte speciellt svÄrt att se varför. Det finns i vÄr mening fÄ negativa aspekter av maskinerna. 

Designen, kvalitén och effektiviteten i klippningen Àr nÄgra delar av det som nÀmns i recensioner runt om pÄ webben och frÄn omdömen av kunder. 

RobotgrÀsklipparen frÄn Husqvarna som kallas Automower rankas om och om igen högt i tester och undersökningar.

NÀr bÄde konsumenter och försÀljare tÀnker pÄ robotgrÀsklippare frÄn Husqvarna tÀnker de som oftast pÄ en viss modell. 

Modellen Ă€r sĂ„klart Husqvarna Automower. Som ett resultat efter en lĂ„ng utveckling av Husqvarnas robotklippare, som började redan under 1990-talet,  sĂ„g den första modellen av Husqvarnas robotgrĂ€sklippare ljuset redan 1995. Detta var förstĂ„s Automower. Sedan dess hĂ€vdar mĂ„nga och Ă€ven bolaget sjĂ€lv att de Ă€r vĂ€rldsledande i robotgrĂ€sklippning. (KĂ€lla: ”vĂ€rldsledande inom robotgrĂ€sklippning”)

Ett faktum som Àr svÄrt att ta ifrÄn dem dÄ företaget gÄtt i fronten för den revolution som skett inom grÀsklippning de senaste Ären.

 

InnehÄll pÄ sidan

Fördelar med Husqvarnas robotgrÀsklippare

Har du som konsument kommit i kontakt med robotgrÀsklippare, eller lÀst nÄgra av vÄra andra guider till detta fantastiska trÀdgÄrdsredskap. SÄ Àr du kanske ocksÄ bekant med dess mÄnga fördelar gentemot en traditionell grÀsklippare. 

För dig som kanske inte Àr sÄ bevandrad i vÀrlden av robotar som klipper grÀs sÄ Àr det precis just en sÄdan det Àr. En robot som klipper grÀsmattan Ät dig. I det kanske ocksÄ den största och frÀmsta fördelen ligger. 

Du slipper det tunga jobbet sjÀlv! 

 

Det finns dock flertalet andra fördelar med ett robotklippare, och kanske framförallt med en Husqvarna Automower! Automower hÄller grÀset i perfekt skick med en minimal energiÄtgÄng.

Det finns Àven tester som visar att den har den lÀgst upplevda ljudnivÄn pÄ marknaden.

Detta Àr en klar fördel nÀr du vill sitta ute i trÀdgÄrden och njuta, samtidigt som din robotgrÀsklippare tar hand om trÀdgÄrdsarbetet.

Tid över

En viktig aspekt nÀr man hör och lÀser bland konsumenters tankar och Äsikter Àr tiden du fÄr över som Àgare till en Husqvarna robotklippare. Tid som du kan anvÀnda till antingen andra delar av din trÀdgÄrd eller bara för att umgÄs mer med din familj eller dina vÀnner!

Om arbetet med att klippa din grÀsmatta brukade ta 1-2 timmar blir ju detta naturligt som en följd av detta 1-2 timmar extra att umgÄs runt grillen!

DÄ Automowers underrede har berikats med sylvassa knivar, klipper den som ett resultat av detta grÀset med mycket bra precision. Det fina klippet gör ocksÄ att det grÀs som klipps och som hamnar vidare i grÀset fungerar som gödsel för din grÀsmatta.

Detta Àr en aspekt som förvÄnar mÄnga Àgare och besökare av trÄdgÄrdar. Hur fÄr du din grÀsmatta sÄ fin? En del av svaret ligger helt enkelt i att ju mer din robotgrÀsklippare fÄr arbeta, desto bÀttre kvalité fÄr din grÀsmatta. TrÀdgÄrden blir en frisk och trevlig oas i det du kallar ditt hem. 

 

Det krÀvs ingen olja, bensin och avger inga avgaser nÀr du kör din Automower. Automowern löser Àven allt trots regn eller solsken.

Det finns en inbyggd vÀdertimer nÀr du köper din klippare. Timern ser till att du fÄr optimal klippning vid antingen torrt eller vÄtt vÀder. 

 

exempel pÄ hushÄll som Àger automower

Det finns enligt företaget 1,5 miljoner hushÄll eller företag med en robotgrÀsklippare frÄn husqvarna.

Svenskar Àlskar robotgrÀsklippare och i synnerhet Husqvarna och modellen Automower!

En Automower frÄn Husqvarna kommer med en inbyggd vÀdertimer. FÄ alltid optimal klippning oavsett vÀder!

I regn och rusk, och solsken och torka. En klippare frĂ„n Husqvarna fungerar i alla lĂ€gen med sina automatiska instĂ€llningar. Lita alltsĂ„ pĂ„ att den klipper perfekt – oavsett vĂ€der!

automower med inbyggd vÀdertimer
bensinmack

Slipp bensin och avgaser med en robotgrĂ€sklippare. Och som ett resultat av detta – inga mer pĂ„fyllningar av dunkar vid bensinstationen! 

Med en robot frÄn Husqvarna slipper du, för alltid, att tanka din grÀsklippare! Bensin med dess utslÀpp det orsakar har en förstörande effekt pÄ vÄr jord. Med en robotgrÀsklippare tar du ett litet steg pÄ vÀgen mot att bli fossilfri.

Vissa av Husqvarna Automowers modeller klarar grÀsmattor med en klippyta pÄ upp till 5 000 m2.

Oavsett om du Àr Àgare till en liten eller större trÀdgÄrd fungerar Husqvarnas maskiner lika bra. DÀremot bör du se till att du vÀljer rÀtt modell. Sedan sÄ fixar sig jobbet galant!

klippyta 5000 kvadrat

Sortiment och modeller

Ingen trÀdgÄrd eller grÀsmatta Àr egentligen den andra lik. PÄ grund av just dessa faktorer har Husqvarna tagit tillvara mycket detaljer nÀr de utvecklat Automower. 

Det finns ett brett sortiment som klarar utmaningar i krÀvande trÀdgÄrdar till modeller som passar perfekt till den lilla plana grÀsmattan. Vissa modeller klarar ytor pÄ upp till 5 000 m2!

Alla modeller av Husqvarnas robotgrÀsklippare kan passera gÄngar och passager sÄ pass smala som 60 cm.

LÀs gÀrna Àven vÄr guide till Hus för Automower hÀr.

GPS-System

I samtliga modeller finner du ett inbyggt GPS-system som producerar  en karta över din trÀdgÄrd. 

Detta inkluderar Àven var begrÀnsnings- och guidekablarna finns placerade. GrÀsklipparna har en förmÄga att registrera denna data och utnyttja den vid nÀsta tillfÀlle. 

Med hjÀlp av systemet med GPS sÄ har Husqvarna gjort det möjligt till att koppla upp sig och följa din robot under dess klippning. Du ka göra detta med hjÀlp av Automower Connect. Progrmavaran finns pÄ alla modeller av typen X-Line. Connect kit finns som tillbehör för modeller med bluetooth.

Lista pÄ modeller

Husqvarna automower 310

Husqvarna automower 305

Husqvarna automower 315x

Husqvarna automower 105

Husqvarna automower 430x

Husqvarna automower X-LINE

X-LINE

Den senaste innovationen frÄn Husqvarna och dess grÀsklippare i form av robotar Àr X-Line.

Det Ă€r den mest avancerade serien av Automower. Eftersom det Ă€r populĂ€rt idag att göra ditt hem till ett sĂ„ kallat ”smart hem”, har Husqvarna hakat pĂ„ den hĂ€r trenden med just X-Line.

Ett smart hem inkluderar ofta kontrollerbara centrala enheter som ljus, ljud, vÀrme etc. Husqvarna X-Line Àr dÀrmed trÀdgÄrdens svar pÄ detta.

Modellen innefattar riktigt smarta lösningar i form av funktionspaketet. Detta inkluderar Automower connect som vi tidigare nÀmnt. 

  • StöldspĂ„rning med hjĂ€lp av GPS
  • Navigering med hjĂ€lp av GPS
  • LED-strĂ„lkastare
  • X-Line karossdesign
  • FrĂ€mre gummistötfĂ„ngare

Vill du integrera ditt smarta hem med din smarta trÀdgÄrd Àr detta maskinen för dig! RobotgrÀsklipparen frÄn Husqvarna gör dÀrför sannerligen skÀl för namnet robot.

Detta Àr en robotklippare som du kan röststyra med Google Home, Amazon Alexa och anvÀndning i IFTTT-appletar.

Synkronisera den med vÀdret, dina vÀnners ankomst till grillkvÀllen eller nÀr dina barn kommer hem frÄn trÀningen och vill leka i trÀdgÄrden!

Gardenas smarta trÀdgÄrdsprodukter

Vill du ta ditt smarta hem och din smarta trÀdgÄrd till nÀsta nivÄ sÄ kan du Àven ansluta din automower till Gardena Smart System. Detta oerhört smarta system kan kÀnna av jordfuktighet, ljusvariationer och aktuell temperatur. 

Den kan sedan mer rÀtt redskap vattna din grÀsmatta baserat pÄ dessa data. Detta, tillsammans med din smarta robotgrÀsklippare, bidrar i allra högsta grad till att göra din matta grönare och mer vÀlmÄende.

Gardena smart System fungerar med alla av Husqvarnas produkter som Àr utrustade med AutomowerŸ Connect.

SĂ€kerhet

NÄgot som du som konsument förmodligen frÄgar dig Àr hur sÀker en Automower frÄn Husqvarna Àr?

Enligt företaget sjÀlva, och befintlig statistik sÄ Àr sÀkerhetsnivÄn mycket hög hos samtliga av Husqvarnas nya modeller pÄ marknaden. 

 

HÄllbar konstruktion, kvalitativa kullager och borstlösa motorer Àr nÄgra av de faktorer som spelar in nÀr det gÀller sÀkerhet pÄ dessa maskiner.

Robotarna har Àven utrustats med sensorer som automatiskt kÀnner av och undviker föremÄl. Skulle ett ovÀntat föremÄl dyka upp under klipparen sÄ Àr de rörliga knivarna automatiskt instÀllda pÄ att fÀllas in direkt.

Detta för att undvika att föremÄl kommer till skada (och att knivarna skadas pÄ tex. sten). 

 

Modellerna Automower 450X och 435X AWD har dessutom utvecklats med ett ultraljuds-system för att upptÀcka föremÄl lÀngre fram.

Detta gör att roboten saktar in och kÀnner av eventuella föremÄl och svÀnger av och fortsÀtter arbetet. 

Mer om Husqvarnas robotgrÀsklippare och Automowers tillbehör

Navigering med GPS-stöd

Med hjÀlp av det inbyggda GPS-systemet kan din robot skapa en karta över din trÀdgÄrd. Du kan ocksÄ markera var guidekablar och begrÀnsningskabel ligger utlagda i klippomrÄdet.

Din Automower lÀser sedan av vilka ytor den redan har klippt och kan pÄ sÄ sÀtt anpassa sin klippning dÀrefter. Detta medför att samtliga delar av din grÀsyta klipps pÄ bÀsta möjliga sÀtt. 

Automower Connect

Vill du ha fullstÀndig kontroll över din robotgrÀsklippare via din smartphone? DÄ Àr Automower Connect nÄgot för dig.

Det finns alla möjligheter till att kontrollera och justera din robotklippares instÀllningar. Starta den, stoppa den och parkera roboten med hjÀlp av din Iphone eller Android.

Trots att du kanske befinner dig pĂ„ lĂ„ngt avstĂ„nd frĂ„n din trĂ€dgĂ„rd och din robotgrĂ€sklippare, sĂ„ kan du fortfarande följa dess rörelse – och pĂ„ detta sĂ€tt ocksĂ„ spĂ„ra den om den mot förmodan skulle bli stulen!

 

Kvalitet och anvÀndarvÀnlighet 

Som mÄnga andra (de flesta) av Husqvarnas maskiner och redskap sÄ baseras Àven robotklipparna pÄ det senaste inom svensk kvalite och teknisk innovation. Företagets ambition Àr att alla modeller av deras robotgrÀsklippare ska vara sÄ passa anvÀndarvÀnliga och intelligenta som möjligt.