Gardena Sileno City 500

Läs mer om en av våra favoriter! Robotgräsklipparen Sileno City 500 från Gardena är ett bra val för många olika trädgårdar!

sileno city 500

Gardena Sileno City 500

Hur vi använder länkar från annonsörer (annonslänkar)

På den här sidan finns det så kallade affiliatelänkar. Om du klickar på en sådan länk tas du till ett företag som säljer varan. Köper du en produkt genom företaget tjänar vi en provision på detta.  Detta gör det möjligt för oss att fortsätta tillhandahålla information och guider gratis på vår hemsida. Företagen och länkarna har ingen påverkan på resultatet på våra jämförelser eller sammanställningar. Priset för dig som kund påverkas inte heller. 

Vårt urval av modeller baserar sig på produkter som fått höga betyg i tester, positiva omdömen från kunder samt är tillgängliga att köpa för svenska konsumenter på den svenska marknanden. Vi har inte kapacitet att presentera en fulltständig lista och sammanställning över robotgräsklippare på marknaden. Betygen vi satt grundar sig på de parametrar vi bedömt produkterna på. 

Gardena Sileno City 500

Gardena Sileno City 500 är en kraftfull robotgräsklippare som är speciellt designad för gräsmattor på upp till 500m².

Den är tyst, mångfunktionell och intelligent och kan enkelt styras via GARDENA Bluetooth-appen på en smartphone. Appen guidar dig genom installationen och hjälper dig att ställa in önskade klippdagar och starttid.

Gräsklipparen har en tyst motor på endast 57dB(A) och en sofistikerad CorridorCut-funktion som hjälper till att navigera gräsklipparen i smala utrymmen och täta hörn. Roboten använder SensorControl för att bedöma hur ofta gräsmattan behöver klippas och stänger av sig själv vid rätt tidpunkt.

Begränsningskabeln och guidekabeln hjälper till att begränsa och leda roboten till de områden som ska klippas. När klippningen är klar, vänder roboten tillbaka till laddningsstationen för laddning.

Gardena Sileno City 500 är lätt att rengöra med en trädgårdsslang. Du behöver registrera dig på Gardena eller Husqvarnas hemsida för att skapa ett användarkonto för att kunna använda appen och dess funktioner.

Läs våra guide till Gardena robotgräsklippare här

Klippkapacitet och gräshöjd

Gardena Sileno City 500 har en arbetskapacitet på 500 m² ±20% och kan klippa gräs med en höjd mellan 20 och 50 mm, med en klippbredd på 16 cm och med möjlighet till dubbel skärriktning. 

 Navigationssystem

Gardena Sileno City 500 har ett styrsystem som är app-styrt via GARDENA Bluetooth® App, med en informationspanel som har en MonoChrome Graphical Display 2,1”. Produkten har även en inbyggd timer.

Automatisk laddning

Gardena Sileno City 500 har ett automatiskt laddningssystem och en typisk laddningstid på 75 minuter. En full laddning ger en normal klipptid på 65 minuter.

Effekt och laddning

Gardena Sileno City 500 drivs av en Li-Ion batteri med en genomsnittlig energiförbrukning på 4 kWh vid maximal användning.

Säkerhets- och skyddsfunktioner

Gardena Sileno City 500 har en PIN-kod för säkerhet, en lyftsensor och en lutningssensor för skydd. Produkten har inte ett inbyggt alarm.

Ljud- och bullerinformation

Upplevd ljudnivå för Gardena Sileno City 500 är 57 dB(A)

1. Husqvarna Automower 450X

Den här modellen är speciellt utformad för att hantera stora ytor upp till 5000 kvadratmeter Den har en klippbredd på 22 cm och kan klippa gräs upp till en höjd på 60 mm. 

Husqvarna Automower® 450 X-Line är en premium robotgräsklippare som är utformad för att hantera de största och mest komplexa gräsytor på upp till 5000 m². Den har fyra hjul med mönstrade däck, smart teknik och god manövrerbarhet, vilket gör att den enkelt tar sig igenom smala passager och klarar lutningar upp till 45%. 

Automower® 450x är utrustad med avancerad programvara som kan känna av väderförhållanden och anpassa klippningen därefter. 

Med sin exklusiva design och höga prestanda, är Husqvarna Automower® 450 X-Line ett utmärkt val för dem som söker en högpresterande robotgräsklippare för stora och komplexa gräsytor.

sileno city 500

Avancerad robotklippare med fördelar

Gardena Sileno city 500 är en avancerad gräsklippare som erbjuder en rad fördelar för dig som användare. Här har vi listat 3 fördelar med Gardena Sileno City 

Enkel installation och användning:

Gardena Sileno city 500 är enkel att installera och använda. Med den integrerade handtagen och Bluetooth App-styrningen är det enkelt att ställa in och kontrollera gräsklipparen. Informationen om gräsklipparens status visas på den MonoChrome Graphical Display 2,1” informationspanelen.

Effektiv klippning

Gardena Sileno city 500 har en knivdisk med tre knivar som gör en effektiv klippning. Den har en klippbredd på 16 cm och en klipphöjd mellan 20-50 mm. Gräsklipparen har också en dubbel skärriktning för en jämnare klippning. Batteriet är av typen Li-Ion och har en normal klipptid på en laddning på 65 minuter.

Hög kvalitet och hållbarhet

Gardena Sileno city 500 är en högkvalitativ och hållbar gräsklippare. Den har en upplevd ljudnivå på 57 dB(A) och skyddsfunktioner som PIN-kod och lyftsensor. Gräsklipparen har också en lutningssensor för att säkerställa en säker användning. Med IPX5-klassningen är gräsklipparen skyddad mot vatten och den kan uppdateras via USB.

Sammanfattning fördelar

Sammantaget är Gardena Sileno city 500 en avancerad gräsklippare som erbjuder enkel installation och användning, effektiv klippning samt hög kvalitet och hållbarhet. Det är en bra investering för de som vill ha en kraftfull och säker gräsklippare.

Användningsområden

Gardena Sileno city 500 är en mångsidig gräsklippare som är lämplig för både små till medelstora gräsmattor och gräsytor med krävande former och hindringar.

Små till medelstora gräsmattor:

Med en arbetskapacitet på 500 m² ±20% och en normal klipptid på en laddning på 65 minuter är Gardena Sileno city 500 lämplig för små till medelstora gräsmattor. Det automatiska laddningssystemet och den programvaruuppdaterbara designen gör det enkelt att använda gräsklipparen för att klippa gräsmattorna.

Gräsytor med krävande former och vissa hinder

Gardena Sileno city 500 har en maximal lutning inom arbetsområdet på 35 % och en maximal lutning vid begränsningsslingan på 10 %. Detta gör att den är lämplig för gräsytor med krävande former och hindringar. Med lyftsensorn och lutningssensorn säkerställer gräsklipparen en säker användning, även på svåra gräsytor.

Sammantaget är Gardena Sileno city 500 lämplig för både små till medelstora gräsmattor och gräsytor med krävande former och hindringar. Dess avancerade funktioner gör det enkelt att använda gräsklipparen och säkerställa en effektiv och säker klippning.

Till vem passar Sileno City bra?

Gardena Sileno city 500 rekommenderas för personer som söker en enkel och effektiv gräsklippare för små till medelstora gräsmattor. Den är också lämplig för gräsytor med krävande former och hinder på grund av den höga maximala lutningen inom arbetsområdet. Vi kan även rekommendera robotgräsklipparen för dig som söker en hög kvalitet och hållbar gräsklippare.

 

Summering av fördelar och nackdelar

Gardena Sileno city 500 har många fördelar, inklusive enkel installation och användning, effektiv klippning, hög kvalitet och hållbarhet samt en maximal lutning inom arbetsområdet på 35 % och en maximal lutning vid begränsningsslingan på 10 %. Dessa funktioner gör gräsklipparen lämplig för både små till medelstora gräsmattor och gräsytor med krävande former och hindringar.

Nackdelen med Gardena Sileno city 500 är att den kanske inte är lämplig för stora gräsmattor och den kräver en daglig aktiv tid på 12 h för att klippa en gräsmatta med full kapacitet.