Nu när vi har gått in i en mörkare tid på året kan det vara värt att se över mysfaktorn i sin trädgård! 

Oftast har vi tänkt på ljuskällor och satt upp ljusslingor i trädgården av den enkla anledning att vi kanske inte ser var vi går när novembermörkret kryper på! Vad vi kanske inte har förberett och tänkt på är själva mysfaktorn i trädgården. Vankas det bjudning i hemmet kanske det även kommer att finnas tid för utomhusaktvitet. Vad passar då bättre än att ha investerat i en riktigt trevlig eldkorg? En eldkorg är precis vad det låter, en korg du kan elda i. Det finns en uppsjö av olika modeller att köpa på nätet och vi har listat sju stycken favoriter i vårt eldkorg bäst i test! Hitta all information du behöver för att göra ett bra köp till just din trädgård. 

Tänk på detta

Det finns en hel del att tänka på när du ska elda ute. Även om det är torrt i gräs och mark finns det andra saker att ta hänsyn till. Kolla därför gärna upp om din eldkorg har säkerhetsplatta tex. Detta är inte ett krav och heller kanske inte så viktigt beroende på var din eldkorg eller eldtallrik ska stå. 

Hur stor är den och var ska den placeras är två andra saker att tänka på. Har du tillräckligt bra utrymmer för en öppen eld ute i din trädgård? 

Hur du eldar är också viktigt. Det finns en massa tips vad vad får och inte får elda. Samt hur du skapar den mest optimala elden. 

Priset är en annan faktor när du ska investera i en eldkorg. Det finns dom som är ganska dyra, men då får du också en ganska fast installtion i din trädgård. Budgetvarianterna kostar runt 500:- och uppåt och där får du en eldstad som du kan flytta runt och förvara enklare. Det finns såklart mindre och enklare eldfkorgar som kostar en hel del också, men då kanske du får en annan kvalite eller design! 

Vilka butiker säljer eldkorgar? 

Vi har i vårt test listat produkter som säljs av Gardenstore och Granngården. Däremot finns det en otroligt massa butiker som säljer dessa varar. Du hittar eldkorgar på Bahaus, Jula, Jyst och Biltema mfl. De kommer också i många olika varianter och former. Runda lite enklare modeller är nog de som är mest populära. Dessa ser just ut som korgar. Sen finns det dom som är desto mer avancerade. Många utsmyckade med svetsade detaljer eller utskurna profiler. En annan variant som är populär är ett eldfat. Det är ett stålfat där du helt enkelt lägger veden på och tänder på. Det är effektivt och enkelt! 

Det viktigaste är i vilket fall att läsa våra guide till hur du köper den bästa eldkorgen! 

Vi har testat sju eldkorgar som alla kommer i olika prisklasser och varianter. Hitta din favorit och gör vinterns mörker till något mysigt med goda vänner.